Mijn start als ondernemer: Van IMI naar Crimi

In 2014 werkte ik een jaar bij het Instituut voor Maatschappelijke Innovatie. Een speeltuin voor creatieve geesten met maatschappelijke drive. Ik startte eind 2014 met een eigen project waarin mijn achtergrond als criminoloog, mijn liefde voor de kunsten en het werken met jongeren samenkwam.

Het Crimi is een innovatielab waar concrete oplossingen voor urgente veiligheidsvraagstukken worden geboden. Criminologie studenten, de creatieve industrie, experts en professionals worden samengebracht in een lab waarbij ze zich buigen over een vraagstuk. Studenten voeren daarnaast veldwerk uit waarbij hun criminologische kennis gebruikt wordt voor oplossingen in de praktijk. Tijdens verschillende creatieve sessies worden wetenschap en expertise gecombineerd met de creatieve industrie om tot vernieuwende ideeën en oplossingen te komen.  De werkwijze is gebaseerd op het ‘pressure cooking – methode’: korte inspirerende sessies waarbij creativiteit, vrij denken en co-creatie centraal staat.

Het CRIMI komt voort uit het Instituut voor Maatschappelijke Innovatie (IMI) en zet zich in voor valorisatie van criminologische kennis, het oplossen van maatschappelijke veiligheidsvraagstukken en interdisciplinair samenwerken.

In het najaar van 2014 is er een pilot gedraaid van het CRIMI. Check de facebook pagina van het CRIMI om een idee te krijgen wat dit project inhoudt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *