Leiders van de toekomst: jonge ambtenaren

Welkom bij De Vuurmakers!

In de zomer van 2016 vroeg Maurits Hoenders aan Jacques Handelé en Lot Vegter om bij elkaar te komen om te praten over ons werk voor de publieke zaak. Kort na deze ontmoeting vroegen wij Daria Ofman erbij die in Egypte werkt aan governance en leadership. In verschillende hoedanigheden werken wij allen met en voor de overheid; in dienst van een ministerie, in opdracht voor een gemeente en in samenwerking met burgerinitiatieven.

Er vallen ons drie dingen op.

  1. Ambtenaren hebben hart voor de samenleving en voor de maatschappij waar wij in leven. Zij zetten zich om Nederland voor ons allemaal mooier te maken.
  2. Ook zien wij dat er een verleiding is om te verzanden in de stroperigheid van de dag, de complexiteit van bureaucratische processen en het verliezen van vuur en focus.
  3. En tot slot staat er een nieuwe generatie van jonge ambtenaren op die vanuit nieuwe waarden en focus invulling willen geven aan hun werk als ambtenaar.
Met De Vuurmakers starten wij een beweging en community van (jonge) ambtenaren die werken met hoofd, hart en handen aan de toekomst van Nederland. De Vuurmakers steunen elkaar, durven te vertragen en te verbinden. Luisteren naar elkaar en nemen elkaar serieus. Delen kennis, innovatie en best practices. En weten het vuur in zichzelf en elkaar weer aan te wakkeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *